header2

                             

                                        Binnenkort gaan we weer wat trips organiseren voor 2024. 
                                   Dus nog even geduld

Weekend Zeeland


Reserveren
zeeland

Duikreis Egypte Liveaboard


Meer info & Reserveren
vakantie

Weekend Hemmoor  (Kreidesee) 


Reserveren
IMG_0049

Weekend La Gombe België


De zandsteengroeve La Gombe ligt vlakbij de rivier “De Ourthe”, niet ver van het pittoreske Esneux en wordt gerekend bij de mooiste groeves van België.
 La Gombe is een klein gehucht van de gemeente Esneux, gelegen in de regio van Luik. CLAS (Centre Liègeois d'Activités Subaquatique) heeft zijn onderkomen gevonden in de steengroeve van La Gombe, ze zijn ingetrokken in de oude mijngebouwen.
 Het vliegtuig is misschien wel de bekendste attractie van Steengroeve La Gombe.
Deze F 84 van de Belgische Luchtmacht, waarvan trouwens nog steeds exemplaren dienst doen in derdewereldlanden, ligt op een diepte van vijftien meter, met open koepel alsof het klaar staat voor vertrek.
Altijd leuk om er even in te gaan zitten.
Het vliegtuig wordt omkaderd door een aantal levensloze bomen die voor een irreële sfeer zorgen.
De schietstoel is uit het vliegtuig verwijderd en ligt een tiental meters voor de neus. Vanaf de kant loopt een stenen trap naar een metalen ponton waar je te water kunt gaan.
Langs de kant zijn diverse trappen aangebracht zodat je het water ook weer eenvoudig kunt verlaten.
Op de bodem van de steengroeve vind je, behalve het vliegtuig, verder nog een huisje, enkele bootjes, twee grotten en een duikersklok, waar je je hoofd in kunt steken en met elkaar kunt praten. Op twee plaatsen zijn grote plastic buizen geplaatst die de vorm van een L en een S hebben. Leuk om doorheen te zwemmen. Vis zit er in La Gombe voldoende. De meest opvallende bewoners zijn grote steuren die langzaam over de bodem schuiven. Langs de afgezette zone aan de noordoostkant van de plas hangt regelmatig een snoek van rond de 1.25 meter. Als je hier duikt, moet je even kijken of hij ‘thuis’ is. Verder leeft hier onder meer karper, rivierbaars, koikarper, voorn, barbeel, zoetwaterspons en wier. Het is een vaste gewoonte om de vissen te voeren onder de steiger waar je het water verlaat. Doorgaans wemelt het hier van de vissen die wachten totdat je ze, na het beëindigen van je duik, wat te eten geeft. Een bezoek aan La Gombe is ideaal te combineren met een morgenduik in de daar niet verafgelegen steengroeve Lillé (Sprimont), waar men tijdens de middag uitstekend kan eten aan democratische prijzen.
Reserveren
La-Gombe-Dive-Site-Belgium

Dagtrip Geeste Duitsland


Reserveren
3a476eab-c877-4678-8951-21116695f159

Jaarlijkse BBQ (Sneek)  22-06-2024


Nu Boeken
bbq1
Home
Scroll to Top