PADI_banner
padicoursechartTiny

Zoals je ziet zijn er tal van cursussen te volgen bij PADI.
Moby Dick Heeft de PADI status van 5 star IDC center en kan daardoor alle cursussen geven.
We laten nu even de meest gangbare opleidingen zien.

Introductie duik

Om eens te kijken of deze sport wat voor je is kan je ter kennismaking een introductie duik maken.
 Daarna kunt u dan besluiten om e.v.t. een duikopleiding te volgen volgens de richtlijnen van het PADI systeem (de grootste duikorganisatie ter wereld)
 
 1. Voor dat u gaat duiken geeft één van onze instructeurs/divemasters eerst een klein stukje theorie over de apparatuur waarmee u een proefduik gaat maken en wat u te wachten staat in het zwembad.
 2. Hierna is het dan zover. Duikbrillen, duikvinnen, duikflessen en apparatuur worden uitgezocht, eventueel gepast en ingeladen. Daarna is het richting zwembad waar stap voor stap de introductieduik wordt uitgevoerd, we gaan te water!
 3. Tijdens de duik doen we verschillende oefeningen om de gewichtloosheid van de duiker onder water te ervaren, een beetje onder controle te krijgen en maken we veel plezier.
 
Mocht je besluiten na deze proefles de cursus te volgen, dan worden de kosten van deze les in mindering gebracht op de cursusprijs 

Prijs € 30.-
Duur  2 uren

Kies een datum en inschrijven
OIP (3)

PADI Open Water Diver

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:
 
Wanneer je je hebt ingeschreven (en betaald) krijg je van PADI je lespakket digitaal toegestuurd en kun je direct aan de slag. Thuis bereid je jezelf voor met het PADI lesmateriaal (E-learning), dat we kort bespreken voor we het water in gaan.
In het zwembad leer je de vaardigheden die een duiker moet beheersen.
De oefeningen bouwen we rustig op van makkelijk naar uitdagend. Geleidelijk aan raak je vertrouwd met de apparatuur en de onderwateromgeving. 


Buitenduiken 


 Tot slot maak je vier buitenduiken Gedurende twee weekenddagen maak je- op afspraak - je eerste echte duiken, waarin je moet laten zien dat je de vaardigheden die je in het zwembad hebt geoefend beheerst.
Na een succesvolle afloop verdien je het brevet.

Duur 5 weken maar als het moet kan het ook versneld in 3 weken

Kies een start-datum en inschrijven
PADI Open Water Diver (Vakantiecursus)

 Je wilt leren duiken nog voor je vakantie maar het afmaken van de cursus in de Hollandse wateren spreekt je toch niet zo aan.
Met de vakantie cursus kan je alvast starten bij ons met de theorie- en zwembadlessen en maak je de cursus af op je reisbestemming bij een lokale PADI duikschool.
De voordelen zijn duidelijk: je leert de theorie in je eigen taal, het tempo is een stuk gemoedelijker (een les per week) en je hoeft niet tijdens je vakantie te studeren en in een zwembad te oefenen.
Het afmaken van de cursus gebeurt in de tropische wateren en dat is precies waar je naar toe wilt.

 Hoe werkt het?
 Na het volgen van de theorie- en zwembadlessen krijg je van ons een certificaat mee dat door alle PADI duikscholen erkend wordt.
Hierop staat wat je precies gedaan hebt en de instructeur aldaar gaat met je verder waar je gebleven bent.
Tijdens de vier duiken op vakantie laat je zien dat je de vaardigheden die je bij ons in het zwembad geleerd hebt beheerst.
De oefeningen zijn exact hetzelfde.
Na afronding krijg je het PADI open water brevet en kan je de rest van je vakantie onderwater gaan als gebrevetteerd duiker!

 Je kan er natuurlijk ook later voor kiezen om in het voorjaar - wanneer de watertemperatuur het toelaat - hier de complete cursus af te maken.

Duur 3 tot 5 weken
Kies een startdatum en inschrijven
proefduik_150_99

PADI Advanced Open Water Diver

 
De volgende stap om je kennis en vaardigheden uit te breiden is de cursus PADI Advanced Open Water Diver.
De cursus bestaat uit vijf duiken: een diepe duik dieper dan 18 meter/60 voet, een navigatieduik, en drie Specialty-duiken naar keuze. Doe ervaring op, bouw vertrouwen op en ontdek over welke duiktalenten jij beschikt.
Vereisten: Open Water Diver / Junior Open Water Diver (of kwalificerende certificering)
Totale tijdsbesteding: 2-3 dagen Minimum leeftijd: 12 jaar of ouder Diepte: De maximumdiepte is afhankelijk van je leeftijd maar de maximale dieptegrens ligt op 30 meter / 100 voet
Als je ‘s nachts duikt bijvoorbeeld, dan zul je niet alleen veel meer activiteiten waarnemen dan overdag maar tevens vissen tegenkomen die zich overdag altijd verstopt hielden.
Je kunt nu ook dat ene mooie wrak bekijken dat wat dieper ligt dan 18 meter en je leert je weg onderwater beter te vinden, gebruik maken van je kompas en natuurlijke navigatie. Enz Enz.

Kies een start-datum en inschrijven
OIP (2)

PADI Rescue Diver

 Na het behalen van het PADI Advanced Open Water brevet heb je niet alleen de basisvaardigheden van het duiken onder de knie, maar kennis gemaakt met verschillende aspecten van de onderwaterwereld. Het is nu tijd voor de volgende stap: het helpen van andere duikers.


Tijdens de PADI Rescue Diver cursus leer je alle technieken die nodig zijn om duikers in moeilijkheden te helpen en je leert problemen voorkomen.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. De theorie wordt gegeven doormiddel van E-learning.
We gaan in op de mogelijke problemen bij duiken, het herkennen en de preventie van problemen en EHBO bij duikongevallen. De theorie wordt afgesloten met een examen.

We houden ons niet alleen onder water maar ook aan de oppervlakte bezig met: duikers in paniek, zoekacties naar vermiste duikers, vermoeide en bewusteloze duikers. Alle technieken worden stap voor stap uitgelegd en opgebouwd, waarbij we gebruik maken van een rollenspel. Dit oefenen we eerst in het zwembad, daarna gaan we naar buiten.

De cursus wordt afgesloten met twee praktijkscenario´s waar de cursist zelfstandig een vermiste duiker moet opsporen, bovenhalen en op het droge moet krijgen.

Deelname voorwaarden:
• PADI Advanced Open Water Diver brevet of gelijkwaardig
• Emergency First Response brevet (EFR primary & Secondary Care) of bewijs van training in reanimatie, niet ouder dan 2 jaar. (Zonder geldig reanimatiebewijs kan je de 'Rescue' cursus wel volgen, maar het brevet kan pas aangevraagd worden als aan de reanimatie-verplichting is voldaan).
• Minimaal 20 gelogde duiken

Programma:

In overleg met de cursisten 

Kies een start-datum en inschrijven
Rescue-Gallery-hero--1ffC6VJj
Home
Zie ons gehele cursusaanbod
Scroll to Top